Prolongeert Spanje de wereldtitel?

Nog enkele weken geduld en het wereldkampioenschap voetbal gaat echt beginnen. Vanuit de gehele wereld wordt natuurlijk reikhalzend uitgekeken naar dit evenement. Elke vier jaar opnieuw is het namelijk een enorme happening met teleurstellingen, verrassingen, spanning en sensatie. Spanje is een van de favorieten voor de titel. Zal de ploeg opnieuw wereldkampioen kunnen worden net als vier jaar geleden of zal het dit keer te kort komen? In dit artikel bekijken we het Spaanse elftal wat beter.

Extreem goed middenveld
Wie de selectie van Spanje heeft bekeken, is natuurlijk direct al opgevallen dat de Spanjaarden beschikken over een extreem sterk middenveld. De beste middenvelders ter wereld komen uit voor het Spaanse team. Denk daarbij aan Barcelona spelers Iniesta en Xavi, maar ook aan andere wereldtoppers zoals David Silva en Jesus Navas van Manchester City. Het wordt voor de bondscoach van de regerend wereldkampioen nog een hele klus om hier de beste uit te kiezen, vooral omdat mannen als Iniesta en Xavi een dagje ouder worden en de nieuwe generatie nadrukkelijk op de deur klopt.

Meest waardevolle selectie
Natuurlijk heeft Spanje niet alleen op het middenveld bekende namen rondlopen. Ook in de verdediging en de aanval lopen enkele van ’s werelds beste spelers rond. Wat te denken van de tot Spanjaard geneutraliseerde spits Diego Costa? Ook Sergio Ramos en Iker Cassilas maken deel uit van de Spaanse selectie. Uit recent onderzoek is zelfs gebleken dat de selectie van de Spanjaarden in geld het meeste waard is wanneer de waarde van de spelers bij elkaar wordt opgeteld.

Collectief
Uiteindelijk draait het natuurlijk om het collectief en de vraag is bij Spanje altijd weer of de heren van Real Madrid, Atletico Madrid en Barcelona hun concurrentie gevoelens opzij kunnen zetten om met het nationale team te presteren.

Bron foto: Spanjevandaag.com

Have your say