Nederlands voetbal in Brazilië

Het moment waar elke voetballiefhebber naartoe leeft is bijna daar, het WK 2014! 12 Juni trappen Brazilië en Kroatië in Sao Paulo af voor de opening van het wereld kampioenschap voetbal in Brazilië. Natuurlijk gaan we het toernooi van begin tot eind volgen. Maar waar wij, als Nederlanders zijnde, zijn natuurlijk vooral benieuwd hoe onze eigen jongens gaan presteren!

de groepsfase
Het Nederlands elftal is ingedeeld in een, op het eerste gezicht, pittige poule; groep B. We treffen hier Spanje, Chili en Australië. Over dat eerste land willen we het eigenlijk niet hebben… In de finale van WK 2010, gehouden in Zuid-Afrika, verlogen we namelijk nog van de ploeg van coach Vicente del Bosque.

España
Spanje bezit, net zoals elk jaar, over een enorm goede groep en is één van de topfavorieten om het toernooi te winnen. Het beschikt over kwalitatief zeer goede spelers en heeft zelf voor nagenoeg elke positie een luxeprobleem. Mannen als Xavi, Iniesta, Torres, Sergio Ramos en Casillas moeten het voor de Spanjaarden gaan doen.

Chili
Chili vertegenwoordigd Zuid-Amerika in ‘onze groep’ en is ook een geduchte tegenstander. Het beschikt over een talentvolle lichting en heeft met de Barcelona speler Alexis Sanchez een echte vedette in de gelederen. Daarnaast moeten we uitkijken voor de Zuid-Amerikaanse mentaliteit, ze zijn enorm fel en doen álles om te winnen.

Down under
Als derde tegenstander moeten we tegen ‘down under’; Australië. Op het eerste oog een ploeg waar het Nederlands elftal van moet kunnen winnen. Maar ook Australië mogen we niet onderschatten en kan zomeer tot ongekende hoogtes stijgen op dit toernooi.

Prognose
Al met al zal het een enorm spannende poulefase worden. Wij verwachten dat Spanje op de eerste plaats zal eindigen, dat Nederland en Chili gaan uitmaken wie er tweede wordt en dat Australië als laatste zal gaan eindigen. Maar zoals al zo vaak wordt gezegd; op een kampioenschap als deze kan iedereen verassen!

Bron foto: onsoranje.nl

Have your say