Kan Brazilië in eigen land de wereldtitel pakken?

Nu vrijwel alle nationale competities zijn afgelopen kunnen we eindelijk vooruit gaan kijken naar het Wereldkampioenschap. In de maand juni strijden 32 nationale teams in Brazilië om de wereldtitel? Gaan we een verrassende wereldkampioen zien of wordt het ‘gewoon’ een van de favorieten? Maar wie zijn de favorieten eigenlijk dit wereldkampioenschap. In dit artikel behandelen we een van de gedoodverfde favorieten: het thuisland Brazilië. Kunnen de goddelijke kanaries in eigen land eindelijk weer de wereldtitel pakken of zal men opnieuw falen?

Thuisvoordeel
Het is inmiddels al weer twaalf jaar geleden dat Brazilië voor het laatst de wereldtitel pakte en dat vinden de meeste inwoners van het voetbalgekke Zuid-Amerikaanse land meer dan genoeg. Alle hoop is dus gevestigd op het komende wereldkampioenschap wanneer men in eigen land mag spelen. De fans zullen met niet met minder genoegen nemen dan de wereldtitel en de druk is dus enorm voor de spelers van Brazilië. Aan de andere kant heeft en elk duel opnieuw weer het thuisvoordeel en staan er miljoenen fans elke wedstrijd klaar op ze naar de overwinning te schreeuwen.

IJzersterke selectie
Naast het feit dat Brazilië dit wereldkampioenschap in eigen land mag af werken, heeft de ploeg ook nog eens de beschikking over een enorm goede selectie. Op vrijwel alle posities staan wereldtoppers met daarbij in elke linie ook nog eens spelers met ervaring zoals Thiago Silva en Hulk. Zoals altijd beschikken de Brazilianen over technisch begaafde spelers.

In de kwalificatiewedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden maakte de ploeg, die op het vorige WK in de kwartfinale door Nederland werd uitgeschakeld, bovendien ook als team enorm veel indruk. Als we dan ook nog eens bedenken dat wereldtoppers als Neymar, Oscar en Ramires meedoen, kunnen we stellen dat Brazilië wellicht uitgeroepen mag worden tot de grote favoriet tijdens dit toernooi.

Bron foto: Pu.nl

Have your say