De Nederlandse spelers van het aankomende WK

WK Brazilie

Nog heel eventjes en dan barst het voetbalgeweld weer los. In Brazilië zullen totaal 32 voetbalteams het tegen elkaar opnemen. Het belooft weer een waar spektakel te worden. Al heel lang zijn er diverse speculaties gedaan welke spelers Louis van Gaal mee zou nemen nar het WK in Brazilië. Inmiddels is het zo goed als duidelijk welke spelers het genoegen hebben om deel te mogen nemen aan het WK in Brazilië.

Bekende Nederlandse topvoetballers

Natuurlijk zitten er ook dit jaar weer een aantal bekende Nederlandse topvoetballers in het voetbalteam. Hoewel Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart niet voor een Nederlandse club voetballen, zijn ze wel geselecteerd door Louis van Gaal. Eerder leek het erop dat hij ze dit WK niet zou meenemen, daarom is het enigszins verrassend dat hij ze alsnog het voordeel van de twijfel heeft gegeven.

Beide spelers hadden het afgelopen seizoen te maken met veel blessures. Dat zorgde er waarschijnlijk ook enigszins voor dat de discussie oplaaide of beide spelers wel geschikt waren voor deelname aan het WK.

Opvallende afwezigen

Er zitten een aantal opvallende afwezige voetballers tussen dit jaar die niet mee gaan. De meest opvallende is toch wel Gregory van van der Wiel. Deze topvoetballer ontbreekt in de voorselectie van Louis van Gaal. Juist omdat hij Gregory van der Wiel bij een buitenlandse topclub speelt is het voor personen toch een beetje vreemd dat hij niet wordt mee genomen. Zijn eerdere blessures lijken daarin geen rol mee te spelen voor de beslissing van Louis van Gaal.

Verrassende toevoegingen

Zoals elk EK of WK zijn er weer verrassingen met betrekking tot de selectie van spelers. Een grote verrassing is bijvoorbeeld Terence Kongolo die bij Feyenoord voetbalt. Pas in de laatste 10 wedstrijden schopte hij het tot basisspeler. Daarmee lijkt hij de meest jonge verrassing te zijn van het Nederlands Elftal.  Andere onbekende spelers zijn bijvoorbeeld Vilhena, Verhaegh en Promes. Promes heeft bijvoorbeeld nog maar 1 interland gespeeld. Enigszins een verrassende keuze dus.

Andere spelers in de voorlopige selectie

Er zijn verder nog een aantal andere spelers in de voorlopige selectie opgenomen van het Nederlands Elftal. Dit zijn bekende namen die al vaker interlands gespeeld hebben. Dit zijn onder andere Klaas Jan Huntelaar, Nigel de Jong, Dirk Kuyt en Ron Vlaar.

Een andere topvoetballer die deel uitmaakt van het team is de Feyenoorder Stefan de Vrij. Hij speelde een uitstekend seizoen bij Feyenoord. Het belooft daarmee ook deze keer een prachtig WK te worden voor Nederland.

Have your say