De favorieten van het WK 2014

Zoals altijd zijn er elk WK favoriete clubs die kans maken om het WK op hun naam te schrijven. Ook al staat een elftal hoog in de ranking, wil dat nog niet zeggen dat er ook daadwerkelijk gescoord wordt. Er zijn talloze voetbalclubs hoog ingeschaald in eerdere WK’s en deze bleken er toch na de eerste of tweede ronde al uit te liggen.

Wie zijn dit jaar de favorieten en maken de meeste kans om het WK 2014 te winnen? En welke landen zouden eventueel dit jaar voor een grote verrassing kunnen zorgen? Zal Nederland het deze keer wel lukken?

Favoriete WK voetballanden

Thuisland Brazilië lijkt het meest favoriet. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit land het WK maar liefst 5 keer heeft gewonnen. In 2002 was dat voor de laatste keer. Italië volgt Brazilië op de voet met 4 overwinningen. Andere landen die hoog scoren zijn Argentinië, Uruguay, Frankrijk en Engeland.

Wordt Spanje opnieuw wereldkampioen voetbal?

Het laatste WK vond plaats in 2010 en werd gewonnen door Spanje. Nederland verloor toen de WK finale van Spanje.

De grote vraag is natuurlijk of Spanje ook dit jaar de WK finale zal winnen. Het is in elk geval een van de gedoodverfde favorieten, dus het is zeker verstandig het Spaanse elftal goed in de gaten te houden.

Portugal en Nederland

Portugal plaatste zich met moeite voor het WK, maar toch maakt het land zeker kans om het WK op hun naam te schrijven, al was het alleen maar om sterspeler Ronaldo.

Oranje daarentegen wordt niet gerekend tot de kanshebbers voor dit WK. De zwakke kant van Nederland zit vooral in de verdediging. Ook al beschikt Nederland over diverse topspelers, vaak gaat het fout bij de Nederlandse verdediging. Spannend zal het daarom zeker worden.

Have your say