België meer vertrouwen in WK-prestaties

wk2014

België heeft meer vertrouwen in het Nederlands elftal dan de Nederlanders zelf. Zo blijkt uit onderzoek van NovioData in samenwerking met Tix.nl. Maar liefst 28% van de Nederlanders denkt dat het Oranje elftal uitgeschakeld wordt in de groepsfase.

België meer vertrouwen
De Belgen hebben meer vertrouwen in de Rode Duivels en het Nederlands Elftal. Van de ondervraagde Belgen denkt 13,3 procent dat de Rode Duivels uitgeschakeld worden in de groepsfase. Bovendien denkt 11,4% dat Nederland in de groepsfase uitgeschakeld wordt, dat betekent dat ze meer vertrouwen hebben dan de Nederlanders zelf met 28%. Hieronder zijn ook de resultaten voor de overige fases te zien.

Hoe ver verwacht je dat het eigen elftal komt tijdens het WK?

Wat denken de:                                   Nederlanders          Belgen

Uitgeschakeld in de Groepsfase               28,0%                    13,3%
Niet verder dan de 1/8ste Finale             22,7%                    26,7%
Niet verder dan de Kwart finale              24,9%                    36,7%
Niet verder dan de Halve finale               14,8%                    16,7%
Verliezend finalist                                            4,8%                     3,8%
Wereldkampioen                                              4,8%                     2,8%

Nederlands Elftal

Het elftal supporten
Hoewel de Nederlanders minder vertrouwen hebben, zijn er wel meer Nederlanders die alle wedstrijden van het eigen elftal gaan kijken. Dit betreft 65,4% van de Nederlanders ten opzichte van 44,5% van de Belgen. Van de ondervraagde Nederlanders heeft 4,5% overwogen om het elftal te gaan supporten in Brazilië, ten opzichte van 7,4% van de Belgen. Maar van deze Belgen is 82% afgehaakt vanwege een wel heel Nederlandse reden, ze vinden het namelijk te duur.

Vanuit de boekingen bij  Tix is te zien dat het aantal geboekte vliegtickets naar Brazilië wel degelijk een stuk hoger ligt dan de periode buiten het WK, maar dit aantal heeft nog lang niet het gebruikelijke ‘oranjekoorts’-niveau bereikt. Meer onderzoeksresultaten zijn te vinden op blog  van Tix.nl.

 

Have your say